Citronbagt kuller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt kuller

Citronbagt kuller

med ovnbagte rodfrugter og aioli

Kuller er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi fisken med citron og bager den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte rodfrugter og aioli.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Kalorielet
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

½ stk

Citron

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

1 pose

Dild

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

4 g

Panamad

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2666 kJ
Kalorier (kcal)637 kcal
Fedt29.3 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat57.5 g
Sukker19.8 g
Protein37.6 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered citron
2

Imens, skær citron [½ stk, 2P] i tynde skiver.

Bag fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.

Placer med skindsiden nedad i et ildfast fad, og top med citronskiver.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Hak dild
4

Imens, hak dild fint. 

Skyl spinat.

Tilsæt spinat
5

Tilsæt græskarkerner til bagepladen med rodfrugter, og vend sammen, når der er 5 min tilbage.

Vend rodfrugter med spinat på bagepladen lige inden servering. 

Server
6

Anret rodfrugter og fisk på tallerkener.

Top fisk med dild.

Server med aioli og citronskiver.