Indisk blomkåls- og kikærtekarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkåls- og kikærtekarry

Indisk blomkåls- og kikærtekarry

med basmatiris og frisk koriander

Indisk madlavningskunst er kendt for sine fantastiske karryer og gryderetter, og vi er sikre på at I vil elske aftenens spændende opskrift. Vi ovnbager blomkål og kikærter, og vender derefter kikærterne med limesaft og frisk koriander. Blomkålen får simre i en karry sammen med løg, gulerod, kokosmælk, Tikka Masala og indiske krydderier. Luftige basmatiris danner bund til den vidunderlige blomkåls- og kikærtekarry.

Tags:
Plantebaseret
Under 650 kcal
Hvedefri
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmælk

4 g

Mild Mahal

½ pakke

Kikærter

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

30 g

Tikka masala

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 4)

¾ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2636 kJ
Kalorier (kcal)630 kcal
Fedt25.4 g
Mættet fedt18.6 g
Kulhydrat78.5 g
Sukker9.9 g
Protein15.6 g
Salt5 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål og kikærter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.

Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P], og dub tørre med køkkenrulle.

Fordel blomkål og kikærter i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
 
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Kog ris
2

Imens, bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
3

Hak løg [½ stk, 2P] fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Tag blomkål og kikærter ud af ovnen, og overfør kikærter til en skål.

Lav karry
4

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor gryde på middel varme.

Steg løg og gulerod med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt Mild Mahal og Tikka Masala, og steg videre 1 min.

Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 5-10 min.

Vend blomkål i gryden.

Tilsæt koriander
5

Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.

Hak koriander fint.

Vend kikærter med koriander og limesaft [1/2 spsk | 1 spsk].

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med karry og kikærter.