HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBasilikumkylling
topBanner
Basilikumkylling

Basilikumkylling

med gulerodsmos & æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid45 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

25 ml

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

280 g

Gulerod

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Zucchini

Kartofler

Kyllingebrystfilet

Æble

Basilikum

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)754.7412 kJ
Kalorier (kcal)180.3875 kcal
Fedt1.5462 g
Mættet fedt0.4 g
Kulhydrat6.0687 g
Sukker4.9 g
Protein34.75 g
Salt2.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skræl kartofler og gulerod. Skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre i 20-25 min. Skær kylling i 2 cm strimler. 

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme. Brun kylling i 2-3 min. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [½ pakke, 2 pers.], crème fraiche og sojasauce. Krydr med salt* og peber*. Lad simre i 8-10 min.

3

Hak basilikum groft (gem et par blade til anretning). Tilsæt til panden med kylling.

4

Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] og æble. Bland i en skål. Krydr med salt* og peber*.

5

Hæld vand fra kartofler og gulerod. Tilsæt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Top med basilikumblade. Server med æblesalat.