topBanner
Basilikumkylling

Basilikumkylling

med gulerodsmos & æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid45 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

280 g

Kyllingebrystfilet

½ pakke

Honning

150 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 pose

Basilikum

½ stk

Zucchini

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2807 kJ
Kalorier (kcal)671 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat67 g
Sukker23 g
Protein44 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skræl kartofler og gulerod.

Skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre i 20-25 min.

Skær kylling i 2 cm strimler.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme.

Brun kylling i 2-3 min. Sænk til lav varme.

Tilsæt honning [½ pakke, 2 pers.], crème fraiche og sojasauce. Krydr med salt* og peber*. Lad simre i 8-10 min.

3

Hak basilikum groft (gem et par blade til anretning). Tilsæt til panden med kylling.

4

Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] og æble.

Bland i en skål. Krydr med salt* og peber*.

5

Hæld vand fra kartofler og gulerod.

Tilsæt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener.

Top med basilikumblade.

Server med æblesalat.