topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med vilde ris og hurtig myntesalat

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:
Hurtig
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

300 g

Kyllingebryststrimler

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

60 g

Blandet salat

150 g

Langkornede hvide ris

40 g

Sød chilisauce

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3458 kJ
Kalorier (kcal)827 kcal
Fedt31.3 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat85.4 g
Sukker20.6 g
Protein48.1 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Bland marinade
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Bland hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af chili i en lille skål.

Bland myntesalat
3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak mynte groft.

Bland en smule olivenolie, et skvæt limesaft, mynte (gem lidt til anretning), salat, halvdelen af gulerod og et nip salt og peber i en skål.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*.

Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak peanuts
5

Hak peanuts groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling og myntesalat.

Dryp med asiatisk mayonnaise.

Drys med peanuts og resterende mynte og chili.