topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vietnamese chicken bowl

med hvidløgskogte ris og srirachamayonnaise

Er I sultne og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi starter med at stege kylling, gulerod, løg og hoisinsauce. Vi bygger vores skål med hvidløgskogte ris, kylling, stegte grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Æg
Gluten
Hvede
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Glaskål, hvid

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

150 g

Jasminris

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3290 kJ
Kalorier (kcal)786 kcal
Fedt28.4 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat86.3 g
Sukker22.2 g
Protein42.4 g
Salt3.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en skål, og rør rundt indtil sukkeret og saltet er opløst. Vend agurk i skålen.

Steg gulerod og rødløg
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Overfør til en skål med låg på for at holde på varmen.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i 3 cm skiver, og steg i 3-4 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*. Tag panden af varmen, tilsæt hoisinsauce, og vend sammen.

Hak mynte og koriander
5

Hak mynte og koriander groft. Hæld væde fra agurk. 

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med grøntsager, kylling og agurk. Øs resterende sauce fra stegepanden over. Drys med mynte og koriander. Dryp med srirachamayonnaise