Gyros-inspireret bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros-inspireret bulgurbowl

Gyros-inspireret bulgurbowl

med agurke-tomatsalat og myntemayonnaise

I aften laver vi en magisk gyros-inspireret bulgurbowl med en masse skønne ingredienser. Vi bygger vores bowl med bulgur med gulerod og Za'atar-krydderi, hvidløgsstegt kebab, og en frisk agurke-tomatsalat med rødløg og citron. Velsmagende tilbehør er myntemayonnaise med sriracha, og sprøde oreganochips.

Tags:
Vegetarisk
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Sesam
Soja
Sennep
Havre

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ g

Oregano, tørret

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Rødløg

½ stk

Citron

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Mynte

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4006 kJ
Kalorier (kcal)957 kcal
Fedt55.9 g
Mættet fedt55.2 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker10.6 g
Protein29.2 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav oreganochips
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.

Skær tortillabrød i 3 cm strimler, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med oreganoolie, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Kog bulgur
2

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon, gulerod og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Rør Za'atar i gryden med færdig bulgur, og stil til side.

Lav agurke-tomatsalat
3

Imens, skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Hak agurk og tomat groft.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland rødløg, et skvæt citronsaft, agurk, tomat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Lav myntemayonnaise
4

Hak mynte fint.

Bland srirachamayonnaise, mynte, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber en lille skål.

Steg kebab
5

Opvarm en smule olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kebab med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Server
6

Anret bulgur, kebab og agurke-tomatsalat i dybe tallerkener.

Top med myntemayonnaise.

Server med oreganochips.