I aften laver vi en skøn gryderet med ovnbagt aubergine, løg, ingefær, tomat, kokosmælk og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores tikka masala med gyldne ingefærris og kølende, mild persille-'raita'.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
1 dåse
Tomatpuré
30 g
Tikka masala
150 g
Basmatiris
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
100 ml
Kokosmælk
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
4 g
Mild Mahal
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, halvdelen af Ginger Ninja og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær aubergine i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør og let brunet.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille groft.
Skær agurk i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grøntsagsbouillon, og steg videre i 1 min.
Tilsæt tomatpuré, tikka masala, vand [1/2 dl | 1 dl], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og et skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Imens, bland agurk, persille, yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et skvæt limesaft i en skål.
Tilsæt bagt aubergine til stegepanden, og vend sammen.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med tikka masala og raita.
Server med resterende limebåde.