topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tikka masala

Vegetarisk tikka masala

med bagt aubergine og persille-'raita'

I aften laver vi en skøn gryderet med ovnbagt aubergine, løg, ingefær, tomat, kokosmælk og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores tikka masala med gyldne ingefærris og kølende, mild persille-'raita'.

Tags:
Hurtig
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Æg
Sennep
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

1 dåse

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

150 g

Basmatiris

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

100 ml

Kokosmælk

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Lime

4 g

Mild Mahal

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2494 kJ
Kalorier (kcal)596 kcal
Fedt22.6 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat80.5 g
Sukker16.6 g
Protein13.3 g
Salt7.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, halvdelen af Ginger Ninja og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag aubergine
2

Imens, skær aubergine i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør og let brunet.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille groft.

Skær agurk i 1 cm tern.

Lav tikka masala
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt hvidløg, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grøntsagsbouillon, og steg videre i 1 min.

Tilsæt tomatpuré, tikka masala, vand [1/2 dl | 1 dl], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og et skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Lav raita
5

Imens, bland agurk, persille, yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et skvæt limesaft i en skål.

Tilsæt bagt aubergine til stegepanden, og vend sammen.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med tikka masala og raita. 

Server med resterende limebåde.