I aften går den kulinariske rejse til Thailand og vi frister med en fantastisk vegetargryde med masser af dejlige ingredienser. Vi fylder vores gryde med veganske strimler, løg, gulerod, pak choi og masser af skønne krydderier. Perfekt tilbehør er ris og chili-peanutolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 stk
Pak choi
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
80 g
Sød chilisauce
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
200 g
Veganske strimler
(Indeholder: Soja)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
½ g
Chiliflager
1 stk
Gulerod, Julienne
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak hvidløg fint og pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler, rødløg, gulerod og pak choi med Ginger Ninja og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce, hvidløg, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Imens, bland chiliflager [1/2 pakke, 2P], peanuts og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret ris, veganske strimler, grøntsager og sauce i dybe tallerkener.
Top med chili-peanutolie.