Forkæl familien med en forførende toscansk tagliatelle, der byder på en fantastisk tomatsauce med frisk basilikum, crème fraiche, og vores færdige krydderiblandning Mamas Favorit. Tomatsaucen får selskab i stegepanden af perfekt kogt tagliatelle, og serveres sammen med bagt zucchini, peberfrugt og rødløg og en sprød hvidløgspangratto.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Zucchini
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
1 pose
Basilikum
25 g
Panko
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
250 g
Tagliatelle
4 g
Mamas Favorit
1 pakke
Crème fraiche
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær peberfrugt i strimler og rødløg i både. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.
Kog pasta i 2-3 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie* i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Hak hvidløg fint. Hak basilikum fint.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg panko under omrøring i 3 min, eller indtil gylden. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt Mamas Favorit og resterende hvidløg, og steg i 30 sek. Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], pastavand, grøntsagsbouillon, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Sænk til middel varme, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt crème fraiche [1/2 pakke, 2P], og tag panden af varmen. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) og pasta, og vend sammen. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med ovnbagte grøntsager, pangrattato og resterende basilikum. Drys med høvlet ost.