Stegt laks i honning-sennepssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt laks i honning-sennepssauce

Stegt laks i honning-sennepssauce

med cremet kartoffelsalat og frisk dild

Ugens fisk byder på masser af spændende smagskombinationer. Vi steger laks sprød, og topper den med en skøn honning-sennepssauce med smør. Vi serverer vores laks med en fantastisk cremet kartoffel-fennikelsalat med citron, rødløg, crème fraiche, dild og spinat.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

½ stk

Citron

1 pose

Dild

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Fennikel

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

400 g

Små kartofler

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2852 kJ
Kalorier (kcal)682 kcal
Fedt40.4 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat43.3 g
Sukker12.4 g
Protein33.4 g
Salt2.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler.

Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, stil til side, og lad køle af.

Forbered salat
2

Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Halver citron [½ stk, 2P].

Skær fennikel [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], fennikel, rødløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Steg laks
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, skyl spinat.

Hak dild fint.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav sauce
4

Overfør laks til en tallerken.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Tilsæt honning-sennepsdressing, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og let tyknet.

Lav salat
5

Vend kartofler, dild, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og crème fraiche i skålen med fennikel.

Server
6

Anret laks og kartoffelsalat på tallerkener. 

Top laks med honning-sennepssauce.