Ugens fisk byder på masser af spændende smagskombinationer. Vi steger laks sprød, og topper den med en skøn honning-sennepssauce med smør. Vi serverer vores laks med en fantastisk cremet kartoffel-fennikelsalat med citron, rødløg, crème fraiche, dild og spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
½ stk
Citron
1 pose
Dild
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Fennikel
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
400 g
Små kartofler
½ stk
Rødløg
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, stil til side, og lad køle af.
Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Skær fennikel [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], fennikel, rødløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, skyl spinat.
Hak dild fint.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Overfør laks til en tallerken.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Tilsæt honning-sennepsdressing, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og let tyknet.
Vend kartofler, dild, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og crème fraiche i skålen med fennikel.
Anret laks og kartoffelsalat på tallerkener.
Top laks med honning-sennepssauce.