Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme af karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Æble
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Rucola
250 g
Hakket svine-/kalvekød
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], når der er 5 min tilbage.
Skræl æble, og riv groft. Bland æble, hakket svine-/kalvekød, panko [1/2 pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middel varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Tag panden af varmen, top med revet mozzarella, og dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. Skær boller over, og varm i ovnen i 2-3 min. Vend rucola med en smule olivenolie og et nip salt og peber i en skål.
Smør boller med mayonnaise. Fyld med rucola, bøffer og løg. Server med fritter og resterende rucola.