topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ponzuglaseret laks

Ponzuglaseret laks

med ingefærris og sort sesammayonnaise

Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. Perfekt stegt laks toppes med citronsmagende ponzudressing. Vidunderligt tilbehør er velduftende ingefærris, stegt pak choi, gulerod og hvidløg, frisk glaskål, og cremet sort sesammayonnaise!

Tags:
Kalorielet
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulerod

½ stk

Glaskål, hvid

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

15 ml

Ponzudressing

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3319 kJ
Kalorier (kcal)793 kcal
Fedt39.4 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat75.2 g
Sukker9.6 g
Protein33.5 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Riv ingefær (uskrællet).

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær [2 tsk I 4 tsk] i 1-2 min. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, skræl og skær glaskål [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.

Bland glaskål, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Stil til side.

Steg laks
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør laks til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak pak choi groft.

Riv gulerod (uskrællet). 

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme (skyl først af).

Steg pak choi, gulerod og hvidløg i 3-4 min, indtil bløde.

Krydr med salt [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber.

6

Anret ingefærris i dybe tallerkener, og top med pak choi, gulerod, glaskål og laks.

Dryp med ponzudressing over laks.

Server med sesammayonnaise.