
Ponzuglaseret laks
med ingefærris og sort sesammayonnaise
Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. Perfekt stegt laks toppes med citronsmagende ponzudressing. Vidunderligt tilbehør er velduftende ingefærris, stegt pak choi, gulerod og hvidløg, frisk glaskål, og cremet sort sesammayonnaise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
½ stk
Glaskål, hvid
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde

Riv ingefær (uskrællet).
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk I 4 tsk] i 1-2 min.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl og skær glaskål [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.
Bland glaskål, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Stil til side.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør laks til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak pak choi groft.
Riv gulerod (uskrællet).

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme (skyl først af).
Steg pak choi, gulerod og hvidløg i 3-4 min, indtil bløde.
Krydr med salt [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber.
Anret ingefærris i dybe tallerkener, og top med pak choi, gulerod, glaskål og laks.
Dryp med ponzudressing over laks.
Server med sesammayonnaise.