Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften glaserer vi aubergine med teriyaki, og lader den karamellisere i ovnen. Samtidigt laver vi 'sushi-style' ris med hvidvinseddike og sukker, og så steger vi pak choi og spinat med sesam og hvidløg. Vi topper herlighederne med ristede løg med chili og koriander, og spicy asiatisk mayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
1 stk
Pak choi
½ g
Chiliflager
1 pose
Koriander
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
150 g
Jasminris
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten, Hvede)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
2 tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær aubergine i 2 cm både på langs.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil brunet og mør.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Hak koriander fint.
Bland ristede løg [1/2 pakke, 2P], koriander, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og forårsløg i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hak pak choi groft.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Vend aubergine med teriyakisauce, når den har 5 min tilbage i ovnen.
Bag i ovnen i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt pak choi, spinat, sesamfrø [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvidløg, og steg i 2-3 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.
Rør hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i gryden med ris lige inden servering.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med aubergine, ristede løg og pak choi.
Server med asiatisk mayonnaise.