Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften frister vi med grillost som vi panerer i panko krydret med røget paprika. Samtidigt bager vi fritter i ovnen, og bikser en frisk salat sammen med kål, æble og lime. Vi topper med spicy chilihonning og hjemmelavet cremet ranchdressing, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Røget paprika
25 g
Honning
1 g
Chiliflager
½ stk
Lime
1 stk
Æble
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær grillost i 2 cm skiver (3 pr. person).
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, røget paprika og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, hvidløg, oregano [1/2 pakke, 2P], mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland honning og chiliflager i en anden lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vend kålblanding og æble i skålen.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret fritter, grillost og salat i på tallerkener.
Top grillost med chilihonning.
Server med ranchdressing.