Prøv denne klassiker i japansk forklædning; Fritters med friske asiatiske smage i form af forårsløg, kål og gulerødder. Dertil frisk lime og en velsmagende asiatisk dressing med mayonnaise. En frisk ret, der er let at tilberede og giver en storslået smagsoplevelse! Japansk-inspirerede fritters bliver let en ny yndlingsret!
150 g
Kålblanding, skåret
50 g
Asiatisk mayonnaise
()
20 g
Saltede peanuts
( )
1 pose
Koriander
200 g
Grillost
()
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
½ stk
Glaskål, hvid
4 g
Grøntsagsbouillon
()
½ g
Chiliflager
1 stk
Lime
5 g
Ginger Ninja
()
2 stk
Æg (trin 2)
6 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Riv gulerod (uskrællet) og grillost. Skær forårsløg i tynde skiver. Skær agurk i 1 cm tern.
Pisk æg [2 stk | 4 stk], Ginger Ninja og grøntsagsboullon en stor skål. Rør i gulerod, grillost, forårsløg og et nip chili. Tilsæt hvedemel [1 dl | 2 dl] og et stort nip peber, og bland det hele sammen. TIP: Det er nemmest at blande med hænderne.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme, og hæld olivenolie i så hele bunden er dækket. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 2-3 min på hver side, indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Pas på ikke at vende fritters for tidligt, så kan de falde sammen.
Skær lime i både. Hak peanuts groft. Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt kålmix agurk og peanuts, og vend sammen.
Hak koriander groft.
Anret fritters og kålsalat på tallerkener. Top med koriander, og server med asiatisk mayonnaise og resterende limebåde.