Pandestegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med syrlig kålsalat og mild hvidløgsdressing

Vi skal lave kylling og kartofler i aften, og vi tør næsten love, at det bliver familiens nye favorit. Vi krydrer kylling med middelhavskrydderier, bruner den og lader den stege færdig i ovnen. Vi serverer vores kylling med ovnbagte kartofler og gulerødder, kålsalat med agurk og forårsløg og en cremet hvidløgsdressing.

Tags:
Hvedefri
Kalorielet
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

1 stk

Gulerod

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Agurk

1 stk

Forårsløg

½ stk

Citron

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2392 kJ
Kalorier (kcal)572 kcal
Fedt23.4 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat44.3 g
Sukker11.2 g
Protein42.2 g
Salt0.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler.

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm stave.

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne. 

Steg kylling
2

Krydr kylling med et nip salt og Middelhavsdrøm.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side.

Bag kylling
3

Overfør kylling til bagepladen med rodfrugter, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Brug to bageplader til 4P.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav kålsalat
4

Imens, hak agurk groft.

Snit forårsløg fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland agurk, forårsløg, spidskål, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], et stort skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Lav hvidløgsdressing
5

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret kylling, kålsalat og rodfrugter på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.