I aften laver vi sprøde og gyldne pastinakfritters med purløg, revet ost, løg og hvidløg. Spændende tilbehør er ovnbagte knuste kartofler toppede med hvidløgssmør, græsk salat med salatost, spinat og cherrytomater, og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pastinak
½ stk
Løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Små kartofler, forkogte
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Purløg
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
2 stk
Æg (trin 3)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og knus med bunden af et glas. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Bag i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak purløg og løg [1/2 stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skræl pastinak, og riv groft.
Bland smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg og et nip salt i en lille skål.
Bland pastinak, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, purløg, finrevet ost, løg, æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.
Imens, halver cherrytomater.
Skyl spinat.
Smuldr salatost i en mellemstor skål. Tilsæt spinat, cherrytomater, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Top færdige kartofler med hvidløgssmør.
Anret pastinakfritters, kartofler og salat på tallerkener.
Server med mayonnaise.