Pandestegte pastinakfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte pastinakfritters

Pandestegte pastinakfritters

med knuste kartofler og græsk salat

I aften laver vi sprøde og gyldne pastinakfritters med purløg, revet ost, løg og hvidløg. Spændende tilbehør er ovnbagte knuste kartofler toppede med hvidløgssmør, græsk salat med salatost, spinat og cherrytomater, og cremet mayonnaise.

Allergener:
Mælk
Æg
Selleri
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Pastinak

½ stk

Løg

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Små kartofler, forkogte

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Purløg

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

125 g

Cherrytomater

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

2 stk

Æg (trin 3)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3851 kJ
Kalorier (kcal)921 kcal
Fedt55.4 g
Mættet fedt18.8 g
Kulhydrat76.8 g
Sukker12.1 g
Protein27.6 g
Salt5.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og knus med bunden af et glas. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.

Bag i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Imens, hak purløg og løg [1/2 stk, 2P] fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skræl pastinak, og riv groft.

Bland smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg og et nip salt i en lille skål.

Lav fars
3

Bland pastinak, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, purløg, finrevet ost, løg, æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.

Lav salat
5

Imens, halver cherrytomater.

Skyl spinat.

Smuldr salatost i en mellemstor skål. Tilsæt spinat, cherrytomater, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Top færdige kartofler med hvidløgssmør.

Server
6

Anret pastinakfritters, kartofler og salat på tallerkener.

Server med mayonnaise.