Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Varier din aftensmad med en hurtig, lækker vegetarisk karry på linser og velsmagende kokossauce. Karryen koges sammen på friske grøntsager, ingefær og hvidløg. Retten toppes med sprøde cashewnødder og frisk koriander, og pludselig har man en lille smagsfest at glæde sig til. Du har den også på middagsbordet på sølle 20 min.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
12.5 ml
Sojasauce
1 stk
Gulerod
2 stk
Tomat
1 pakke
Grønne linser
20 g
Gul karrypasta
200 ml
Kokosmælk
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnødder
75 g
Yoghurt
10 g
Ginger Ninja
4 g
Grøntsagsbouillon
1 g
Chiliflager
10 g
Ingefærpasta
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv gulerod (uskrællet) fint.
Hak tomat groft.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg tomat og gulerod i 3-4 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt ingefærpasta, Ginger Ninja og karrypasta, og steg videre i 1 min.
Tilsæt linser, kokosmælk og sojasauce [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet.
Imens, hak koriander og cashewnødder groft.
Anret ris og kokoskarry i dybe tallerkener.
Top med yoghurt og koriander.
Drys med cashewnødder og chiliflager.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.