topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicanske linser

Mexicanske linser

med ovnbagte søde kartofler og let guacamole

Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Klimavenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Koriander

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Tomat

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Avocado

1 dåse

Majs

½ stk

Lime

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

2 g

Røget paprika

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 4)

¼ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2376 kJ
Kalorier (kcal)568 kcal
Fedt18.2 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat72.2 g
Sukker15.8 g
Protein17.1 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartoffel
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered frugt og grønt
2

Imens, hak tomat og koriander groft. 

Skær lime i både. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Hæld væde fra linser og majs.

Skær jalapeno [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.

Bland tomatsalsa
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og koriander i en skål, og krydr med et nip salt og peber.

Tilbered linser
4

Opvarm olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg linser i 3-4 min.

Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, røget paprika [1/2 pakke, 2P], tomatpuré og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 1 min. 

Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min.

Smag til med salt og peber.

Lav guacamole
5

Imens, skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske. 

Mos med et skvæt limesaft i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret kartofler på tallerkener.

Top med linser, guacamole, fraiche og tomatsalsa.

Drys med jalapeno.

Server med resterende limebåde.

TIP: Undlad jalapenoen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.