Hvad med mexicansk til aftensmad? Læg store søde kartoffelbåde, smagsrige linser og lækker guacamole på din tallerken. Server med frisk tomatsalsa, naturligvis lavet med ristet majs, og top med frisk koriander, lime og hakket jalapeno, der giver sting på en dejlig måde. Yummy in your tummy!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Tomat
2 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Avocado
1 dåse
Majs
½ stk
Lime
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2 g
Røget paprika
1 dl
Vand (trin 4)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Skær sød kartoffel (uskrællet) i kvarte på langs, og prik huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Hak tomat groft.
Hak koriander groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hak hvidløg fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Hæld væde fra majs.
Skær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min.
Bland majs, tomat, et skvæt limesaft og halvdelen af koriander i en skål, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg linser i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg i 1 min.
Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min.
Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske. Mos med et skvæt limesaft og en smule olivenolie i en skål, og krydr med et nip salt og peber.
Anret kartofler på tallerkener.
Top med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa.
Drys med jalapeño og resterende koriander.
Server med resterende limebåde.