Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften tager vi en kulinarisk tur til Mexico, og tilbereder en fantastisk mexicansk krydret sej. Vidunderligt tilbehør er luftige hvidløgsris, en mild fraichedressing med lime, og en spicy pico de gallo med tomat, rødløg, peberfrugt, persille og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
½ stk
Rødløg
5 g
Tex-Mex
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Peberfrugt
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak tomat og peberfrugt fint.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak persille fint.
Bland tomat, rødløg, peberfrugt, persille, et skvæt limesaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Krydr fisk med Tex-Mex og et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland fraiche, Ay Cajun-ba [½ pakke, 2P], et skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Anret ris, fisk og pico de gallo i dybe tallerkener.
Top med fraichedressing.