
Mexicansk krydret sej
med frisk pico de gallo og mild avocadocreme
I aften tager vi en kulinarisk tur til Mexico, og tilbereder en fantastisk mexicansk krydret sej. Vidunderligt tilbehør er luftige hvidløgsris, en mild avocadocreme med lime og fraiche og en spicy pico de gallo med tomat, rødløg, persille og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
½ stk
Rødløg
5 g
Tex-Mex
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Peberfrugt
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Skær lime i både. Hak persille fint.

Bland tomat, rødløg, persille, et skvæt limesaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Krydr fisk med Tex-Mex og et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Halver avocado [1/2 stk, 2P], fjern sten og grav indmad ud med en ske. Mos avocado med yoghurt og et skvæt limesaft i en lille skål. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Anret ris, fisk og pico de gallo i dybe tallerkener. Top med avocadocreme.