Et klassisk festmåltid når det er bedst: stegt rumpsteak med en skøn kartoffelsalat. Du marinerer bøfferne i Panamad-krydderi, før de steges til perfektion! Kartoffelsalaten byder på masser af spændende ingredienser som spinat, dild, græskarkerner og salatost. Vil du have endnu flere smagsoplevelser? Intet problem, vi topper lækkerierne med en sursød citron- og honningdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Dild
100 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Zucchini
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ stk
Citron
4 g
Panamad
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
300 g
Rumpsteak
400 g
Små kartofler
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet.
Bland Panamad, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Vend bøffer i skålen.
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke skiver.
Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 10 min tilbage.
Opvarm en stor stegepande på høj varme.
Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, honning-sennepsdressing, et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål, og smag til med citronsaft.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Hak dild groft.
Tilsæt spinat, dild, græskarkerner og smuldret salatost til bagepladen med kartofler og zucchini, når de er færdige, og vend sammen.
Anret bøffer og kartoffelsalat på tallerkener.
Dryp med sennepssauce.
Server med resterende citronbåde.