Lemon-fried pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lemon-fried pork

med bagte rodfrugter og hjemmerørt tzatziki

Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kød, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerødder og rødbeder. Vi bruger agurk i en fantastisk tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

1 pose

Dild

½ stk

Citron

300 g

Svinekamfilet

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2611 kJ
Kalorier (kcal)624 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat75.3 g
Sukker20.7 g
Protein40.9 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Skær citron i både. Skær svinekød i 3 stykker pr. person på et separat skærebræt, og krydr med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter.

3

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke, eller i en si. Bland agurk, yoghurt og halvdelen af dild i en skål. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber. Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, resterande Hvide Løjer & Urter, citronsaft [2 spsk I 4 spsk] og hvidløg i en lille skål.

 

Steg kød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kød under omrøring i 3-4 min, indtil brunet og gennemstegt. 

Tilsæt citronbouillon
5

Sænk til middel varme. Tilsæt citronbouillon, og lad simre i 1-2 min.

6

Anret kød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener. Øs citronbouillon over kød. Pynt med resterende citronbåde och resterende dild.