Svinekød og kartofler. To ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder begge to, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger svinekamfilet, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager lækre rodfrugter, og serverer med en aromatisk hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citron
75 g
Yoghurt
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
1 stk
Rødbede
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til dressing
½ dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern, rødløg i 1 cm tykke både, og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte.
Imens, hak dild groft.
Skær citron i både.
Riv hvidløg fint.
Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber.
Bland yoghurt, hvidløg, dild, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland vand, grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret svinekød, rodfrugter og hvidløgsyoghurt på tallerkener.
Top svinekød med citronbouillon.
Drys med sesamfrø.
Server med resterende citronbåde.