Citronstegt svinekamfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Citronstegt svinekamfilet

med bagte rodfrugter og hvidløgsyoghurt

Svinekød og kartofler. To ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder begge to, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger svinekamfilet, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager lækre rodfrugter, og serverer med en aromatisk hvidløgsyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Milk
Celery
Sesamzaad

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svinekamfilet

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

75 g

Yoghurt

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

1 stk

Rødbede

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til dressing

½ dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2587 kJ
Kalorier (kcal)618 kcal
Fedt17.2 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker19.1 g
Kostfibre12 g
Protein41.4 g
Salt5 g
Potassium1207.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern, rødløg i 1 cm tykke både, og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte.

Forbered råvarer
2

Imens, hak dild groft.

Skær citron i både.

Riv hvidløg fint.

Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber.

3

Bland yoghurt, hvidløg, dild, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Bland vand, grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.

Steg kød
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt citronbouillon
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

6

Anret svinekød, rodfrugter og hvidløgsyoghurt på tallerkener.

Top svinekød med citronbouillon.

Drys med sesamfrø.

Server med resterende citronbåde.