Lemon-fried pork
med bagte rodfrugter og hjemmerørt tzatziki
Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kød, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerødder og rødbeder. Vi bruger agurk i en fantastisk tzatziki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
1 pose
Dild
½ stk
Citron
300 g
Svinekamfilet
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Skær citron i både. Skær svinekød i 3 stykker pr. person på et separat skærebræt, og krydr med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke, eller i en si. Bland agurk, yoghurt og halvdelen af dild i en skål. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber. Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, resterande Hvide Løjer & Urter, citronsaft [2 spsk I 4 spsk] og hvidløg i en lille skål.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kød under omrøring i 3-4 min, indtil brunet og gennemstegt.

Sænk til middel varme. Tilsæt citronbouillon, og lad simre i 1-2 min.
Anret kød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener. Øs citronbouillon over kød. Pynt med resterende citronbåde och resterende dild.