I denne opskrift går vi all in på ekstraordinære smage med spændende ingredienser i fokus. Vi tager dig trin for trin gennem, hvordan man laver syndigt gode, krydrede kartoffelbåde med smeltet mozzarella og sorte bønner. Server med saftige majs, bagt i ovnen og karamelliserede løg for en saftig og sprød smagsoplevelse. Tilsæt en frisk salat med bøftomat og velsmagende avocadomos. Et rigtigt festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
4 g
Panamad
150 g
Majs
1 pakke
Forårsløg
50 g
Rødløg
efter behov
Sorte bønner
efter behov
Avocado
Revet mozzarella
(Indeholdermælk)Crème fraiche
(Indeholdermælk)Tomat
Bagekartoffel
Lime, økologisk
Sukker*
Smør* efter behov
(Indeholdermælk)Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Panamad. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil næsten møre. TIP: Kartoflerne bages færdig i trin 5.
Hak tomat fint. Snit forårsløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær lime i både. Hæld væde fra majs. Skyl bønner under koldt* vand i en si.
Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos i en skål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie*. Tilsæt forårsløg, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.
Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt et nip salt* og sukker*. Steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.
Tag bagepladen med kartofler ud af ovnen, når de har bagt i 20 min. Fordel bønner, majs og revet ost oven på kartoflerne. Bag i 5 min, eller indtil osten er smeltet.
Anret kartofler, bønner og majs på tallerkener. Top med rødløg, avocadomos, creme fraiche [½ pakke, 2 pers.] og tomat. Server med resterende limebåde.