topBanner
Krydrede kartoffelbåde

Krydrede kartoffelbåde

med karamelliserede rødløg, avocadomos & majs

I denne opskrift går vi all in på ekstraordinære smage med spændende ingredienser i fokus. Vi tager dig trin for trin gennem, hvordan man laver syndigt gode, krydrede kartoffelbåde med smeltet mozzarella og sorte bønner. Server med saftige majs, bagt i ovnen og karamelliserede løg for en saftig og sprød smagsoplevelse. Tilsæt en frisk salat med bøftomat og velsmagende avocadomos. Et rigtigt festmåltid!

Tags:VegetariskLynret
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Bagekartoffel

8 g

Panamad

1 stk

Majs

2 stk

Forårsløg

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime, økologisk

1 pakke

Sorte bønner

1 stk

Avocado

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

2 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3046 kJ
Kalorier (kcal)728 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat75 g
Sukker14 g
Protein26 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft.

Skær kartoffel (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie. Drys med Panamad. Krydr med et nip salt og peber*, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20 min, eller indtil næsten møre.

TIP: Kartoflerne bages færdig i trin 5.

2

Hak tomat fint.

Snit forårsløg fint.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skær lime i både.

Hæld væde fra majs.

Skyl bønner under koldt* vand i en si.

3

Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos i en skål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie*.

Tilsæt forårsløg, og vend sammen.

Smag til med salt og peber.

4

Smelt en klat smør med en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt et nip salt og sukker. Steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.

5

Tag bagepladen med kartofler ud af ovnen, når de har bagt i 20 min.

Fordel bønner, majs og revet ost oven på kartoflerne.

Bag i 5 min, eller indtil osten er smeltet.

6

Anret kartofler, bønner og majs på tallerkener.

Top med rødløg, avocadomos, creme fraiche [½ pakke, 2 pers.] og tomat.

Server med resterende limebåde.