Donburi er en japansk ret med ris toppet med grøntsager. Aftenens ris er aromatiske jasminris vendt med smør og pak choi, som vi topper med plantefars stegt med asiatisk woksauce, og grønsagerne består af en spændende sesamslaw med sort sesammayo, hvidløg, glaskål og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
1 stk
Løg
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 stk
Gulerod
½ stk
Glaskål, hvid
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
½ g
Chiliflager
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd.
Skræl glaskål [½ stk, 2P], og skær i 1/2 cm stave.
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars og løg med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Bland sort sesammayonnaise, vand [2 spsk | 4 spsk], hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend glaskål og gulerod i skålen lige inden servering.
Hak pak choi groft.
Tilsæt asiatisk woksauce og vand [2 spsk | 4 spsk] til stegepanden med plantefars, og vend sammen.
Vend pak choi og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med kogte ris lige inden servering.
Anret pak choi-ris i dybe tallerkener.
Top med sesamslaw og plantefars.
Drys med chiliflager [½ pakke, 2P].
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.