Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 ml
Balsamico
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Risottoris
150 g
Rejer
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
1 stk
Citron
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Løg
1 spsk
Smør (trin 1)
6 dl
Vand (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.
Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.
Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip sukker*, salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt chili, et nip citronskal, resterende hvidløg og rejer, og steg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.
Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, resterende citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.