Italiensk aubergine-parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk aubergine-parmigiana

Italiensk aubergine-parmigiana

med frisk salat og krydrede fritter

Parmigiana er en klassiske italienske ret med bagt aubergine og krydret tomatsauce som gratineres med ost. Vores tomatsauce indeholder tomat, løg, hvidløg og middelhavskrydderier, og vi topper med to slags ost. Skønne tilbehør er en frisk salat og cajunkrydrede fritter.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Klimavenlig
Allergener:
Mælk
Æg
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

100 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

500 g

Kartofler

30 g

Blandet salat

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Ketchup (step 4)

1 tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3036 kJ
Kalorier (kcal)726 kcal
Fedt37.7 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat71.6 g
Sukker23.1 g
Protein25.2 g
Salt5.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bag aubergine
2

Imens, skær aubergine i 1 cm skiver.

Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre og let gyldne.

Forbered sauce
3

Hak rødløg og hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg og Middelhavsdrøm, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand [1 dl | 2 dl], ketchup [1 spsk | 2 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet.

Bag parmigiana
5

Overfør halvdelen af ​​tomatsauce til et ildfast fad, og top med aubergine og resterende sauce.

Drys med finrevet ost og revet ost [100 g | 200 g], og bag i 10-15 min, eller indtil osten er gylden.

Skyl salat [1/2 pose, 2P].

Bland salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål lige inden servering.

Server
6

Anret aubergine-parmigiana på tallerkener.

Server med salat og fritter