topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græskarbowl

Græskarbowl

med hvidløgsdressing & hasselnødder

En virkelig lækker alt-i-en ret, med masser af smag og struktur. Udover bagte græskar laver vi en fantastisk couscoussalat med , grønkål, persille og citron. Vi topper med en skøn hvidløgsdressing, hasselnødder og salatost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Butternutsquash

1 pakke

Kikærter

4 g

Saha-Ras

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Citron, økologisk

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder)

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

100 g

Græsk salatost

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

2.5 dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2663 kJ
Fedt26.59 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat68.84 g
Sukker6.3 g
Protein21.55 g
Salt1.7 g

Fremgangsmåde

Bag butternutsquash
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del butternutsquash [1/2 stk, 2P] på langs, fjern kerner, og skær i tynde både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.

Bag grøntsager
2

Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, drys med Saha-Ras, og vend sammen. Pak hvidløg (uskrællet) ind i sølvpapir, og placer på samme bageplade. Bag butternutsquash, kikærter og hvidløg i ovnen i 20-25 min.

Kog couscous
3

Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel, og lad køle af.

Bland couscoussalat
4

Hak hasselnødder groft. Hak persille groft. Skær citron i både. Vend salat med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend persille (gem lidt til anretning), salat og en smule olivenolie* i gryden med couscous. Smag til med citronsaft, salt* og peber*.

Bland dressing
5

Tag bagepladerne ud af ovnen. Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt yoghurt, et skvæt citronsaft, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt*, og rør rundt. Vend kikærter i gryden med couscous.TIP: Tilsæt lidt vand, hvis dressingen er for tyk.

Server
6

Anret couscous i dybe tallerkener. Dryp med dressing. Top med salatost, hasselnødder og resterende persille. Server med citronbåde.