HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræskarbowl
topBanner
Græskarbowl

Græskarbowl

med hvidløgsdressing & hasselnødder

En virkelig lækker alt-i-en ret, med masser af smag og struktur. Udover bagte græskar laver vi en fantastisk couscoussalat med , grønkål, persille og citron. Vi topper med en skøn hvidløgsdressing, hasselnødder og salatost.

Tags:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennøddermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Butternutsquash

1 pakke

Kikærter

4 g

Saha-Ras

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Couscous

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Citron, økologisk

20 g

Hasselnødder

(Indeholdernødder)

150 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

60 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 spsk

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Olivenolie* (trin 5)

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2662.6558 kJ
Kalorier (kcal)636.39 kcal
Fedt26.585 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat68.8376 g
Sukker6.3 g
Protein21.5495 g
Salt1.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del butternutsquash [1/2 stk, 2P] på langs, fjern kerner, og skær i tynde både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.

2

Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, drys med Saha-Ras, og vend sammen. Pak hvidløg (uskrællet) ind i sølvpapir, og placer på samme bageplade. Bag butternutsquash, kikærter og hvidløg i ovnen i 20-25 min.

3

Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel, og lad køle af.

4

Hak hasselnødder groft. Hak persille groft. Skær citron i både. Vend salat med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend persille (gem lidt til anretning), salat og en smule olivenolie* i gryden med couscous. Smag til med citronsaft, salt* og peber*.

5

Tag bagepladerne ud af ovnen. Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt yoghurt, et skvæt citronsaft, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt*, og rør rundt. Vend kikærter i gryden med couscous.TIP: Tilsæt lidt vand, hvis dressingen er for tyk.

6

Anret couscous i dybe tallerkener. Dryp med dressing. Top med salatost, hasselnødder og resterende persille. Server med citronbåde.