I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med vidunderlig kyllingecouscous. Vi blander ovnbagt rødløg, peberfrugt og zucchini med bouillonkogt couscous og hakket persille. Vi topper med sprødstegt kylling og hvidløgsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær løg i 1 cm både.
Skær zucchini og peberfrugt i 1 cm tern.
Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Imens, krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør kylling til samme bageplade, og steg i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand [2,5 dl | 5 dl], kyllingebouillon og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i en gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend ovnbagte grøntsager, persille og et nip peber i gryden med couscous.
Skær kylling i tynde skiver.
Anret couscous på tallerkener.
Top med kylling.
Dryp med hvidløgsdressing.