Fransk hakkebøf med bløde løg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk hakkebøf med bløde løg

Fransk hakkebøf med bløde løg

med skalotteløgsalat og estragon-aioli

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften drømmer vi os væk til Frankrig, og laver hakkebøffer som vi topper med balsamico-karamelliseret løg, og serverer med sprøde fritter. Spændende tilbehør er en frisk salat med syltet skalotteløg, pære og valnødder, og en cremet estragon-aioli.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Æg
Sennep
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Løg

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Estragon

60 g

Blandet salat

½ stk

Citron

1 stk

Skalotteløg

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4335 kJ
Kalorier (kcal)1036 kcal
Fedt66.2 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat74.7 g
Sukker15.9 g
Protein35.2 g
Salt6.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt skalotteløg
2

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Halver citron [½ stk, 2P].

Bland citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og skalotteløg i en lille skål, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Karamelliser løg
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Hak valnødder groft.

Rist valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne og velduftende, og overfør til en skål.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Lav hakkebøffer
4

Imens, bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak estragon fint.

Bland estragon og aioli i en lille skål.

Skyl salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland pære, salat, skalotteløg, valnødder, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Server
6

Anret fritter, salat og hakkebøffer på tallerkener. 

Top hakkebøffer med løg.

Server med estragon-aioli.