Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften drømmer vi os væk til Frankrig, og laver hakkebøffer som vi topper med balsamico-karamelliseret løg, og serverer med sprøde fritter. Spændende tilbehør er en frisk salat med syltet skalotteløg, pære og valnødder, og en cremet estragon-aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Løg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Estragon
60 g
Blandet salat
½ stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 stk
Pære
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og skalotteløg i en lille skål, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Hak valnødder groft.
Rist valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne og velduftende, og overfør til en skål.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Imens, bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak estragon fint.
Bland estragon og aioli i en lille skål.
Skyl salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland pære, salat, skalotteløg, valnødder, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Anret fritter, salat og hakkebøffer på tallerkener.
Top hakkebøffer med løg.
Server med estragon-aioli.