Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften lader vi den simre i en fantastisk sauce med fløde, cajunkrydderier og citron. Pastinakmos med kartofler, og grønne bønner stegt med tomat og hvidløg passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
½ stk
Citron
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
500 g
Bagekartoffel
150 g
Grønne bønner
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Pastinak
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær ender af grønne bønner.
Hak tomat groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner, tomat og hvidløg i 3-4 min, eller indtil møre, og krydr med salt og peber.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk] og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek.
Sænk til middel varme, tilsæt citronsaft [1 spsk | 2 spsk], grøntsagsbouillon, vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 1 min, eller indtil saucen er tyknet og laksen er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, pastinakmos og grønne bønner på tallerkener.
Top fisk med sauce.