Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger sej, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte kartofler med spinat, ovnbagt broccoli, og en mild og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Skær citron i både.
Skyl spinat.
Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Fordel på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i resterende tid.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg fisk på den ene side i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.
Tilsæt spinat og sesamfrø til bagepladen med kartofler og broccoli, og vend sammen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.
Top fisk med citronbouillon og resterende dild.
Server med aioli.