I denne kyllingewok samles mange ingredienser, der sammen danner en fantastisk smagskombination. Vi starter med at stege kyllingestrimler sprøde, og så steger vi rødløg, broccoli, peberfrugt og hvidløg. Derefter blander vi kylling og grøntsager med nudler, peanutbutter, sojasauce, chilisauce og lime. Lyder det godt? Vi tør næsten love at du ikke bliver skuffet!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
125 g
Broccoli
1 stk
Pak choi
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Løg
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en mellemstor gryde med saltet* vand* i kog. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kylling, krydr med salt* og peber*, og steg i 4-5 min under omrøring, indtil gylden og gennemstegt. Stil til side på en tallerken
Skær løg i 1 cm både [1/2, 2P]. Skær broccoli i 2 cm buketter [1/2, 2P]. Halver peberfrugt, fjern kerner og skær i 1 cm strimler. Pres eller hak hvidløg fint. Riv et nip limeskal og skær sen lime i både. TIP: Du kan spise broccolistilken. Rens stilken og skær i 1-2 cm tern.
Vask stegepanden op, og opvarm sen en smule olivenolie* i den ved høj varme. Tilsæt broccoli, peberfrugt, løg, hvidløg, og et nip salt* og peber*. Svits indtil gyldne eller indtil peberfrugt er mør, men stadigvæk holder sammen, 7-8 min. Bland peanutbutter, sojasauce, sweet chilisauce, et skvæt limesaft og en smule olivenolie* i en lille skål. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand så bliver grøntsagerne hurtigere tilberedt, og så bliver de blødere for børnene at spise.
Når grøntsager er næsten færdige, tilsæt nudler til det kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil al dente. Gem lidt nudelvand, og hæld resten fra. Tilsæt nudler til stegepanden med grøntsager og dryp med lidt olivenolie*.
Tilsæt kylling, nudelvand* [1 dl | 2 dl], og peanutsaucemix til stegepanden med grøntsager. Rør godt rundt og opvarm i 1 min. Tilsæt et ekstra skvæt nudelvand hvis sauce er for tyk. TIP: Klip nudler med en saks hvis det er svært at blande alt.
Anret wok i skåle, top nudler med limeskal og pres resterende limebåde over voksenportionerne.