topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky teriyaki-blomkål

Sticky teriyaki-blomkål

med forårsløgsris og broccolisalat

Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sauce med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den sammen med cajunpaneret blomkål, som vi bager, og derefter vender i teriyakisauce. Skønt tilbehør er aromatiske forårsløgsris, en frisk broccolisalat med spinat og sesamfrø og spicy srirachamayonnaise.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sulfitter
Sesam
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

250 g

Broccoli

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

½ g

Chiliflager

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 spsk

Hvedemel (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3426 kJ
Kalorier (kcal)819 kcal
Fedt34.5 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat101.3 g
Sukker19.3 g
Protein20.2 g
Salt7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Bring en stor gryde med vand i kog.

Skær blomkål [½ stk, 2P] i 2 cm buketter.

Pres eller hak hvidløg fint.

Pisk hvedemel [4 spsk | 8 spsk], Ay Cajun-ba, hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen til en jævning i en stor skål. Vend blomkål i skålen. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og bag i 14-16 min, eller indtil let brunet.

Lav forårsløgsris
2

Snit forårsløg fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Steg forårsløg i 1-2 min, eller indtil gylden og velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
3

Skær broccoli (inklusive stokken) i 1 cm tern.

Halver lime.

Skyl spinat.

Lav broccolisalat
4

Bland limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Vend broccoli, spinat og sesamfrø i skålen.

Varm teriyakisauce
5

Opvarm en stegepande på middel varme.

Tilsæt teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og varm op.

Tilsæt blomkål, og vend sammen. 

Server
6

Anret forårsløgsris, broccolisalat og blomkål på tallerkener. 

Server med srirachamayonnaise.