I aften frister vi med en spændende opskrift med gnocchi som bliver stegt, og derefter ovnbagt med en fantastisk sauce med peberfrugt, majs, gulerod, hvidløg, tomat, chili og Tex-mex krydderier. Vi topper med to slags ost, gratinerer herlighederne gyldne, og server vores gnocchi med frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Majs
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til dressing
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Smelt smør i en stor stegepande, tilsæt olivenolie, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden. Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden.
OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og majs med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Tilsæt gulerod og hvidløg, og steg videre i 2 min.
Tilsæt smør, hakkede tomater, ketchup, Tex-Mex, chiliflager, sukker, salt, vand, og lad simre i 3 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Overfør gnocchi til et ildfast fad, hæld tomatsauce over, top med gouda og revet ost, og bag i 8-10 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.
Anret gnocchi i dybe tallerkener.
Top med forårsløg.