Stegt cajunlaks og crunchy topping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt cajunlaks og crunchy topping

Stegt cajunlaks og crunchy topping

med agurk-spinatsalat og srirachamayonnaise

Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften steger vi laks krydret med cajunkrydderier, og serverer den med luftige basmatiris og en syrlig agurk-spinatsalat med limesaft. Vi topper herlighederne med spicy srirachamayo, og crunchy topping med peanuts, sesamfrø, chili, honning og sojasauce.

Allergener:
Fisk
Sulfitter
Jordnødder
Sesam
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

40 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 g

Honning

½ g

Chiliflager

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4084 kJ
Kalorier (kcal)976 kcal
Fedt57.9 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat74.8 g
Sukker12.7 g
Protein35.8 g
Salt5.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak peanuts groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat, og hak fint.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Lav topping
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, peanuts, chiliflager [1/2 pakke, 2P], honning og sojasauce, og rør rundt i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav salat
5

Imens, bland spinat, agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med salat og laks. 

Drys med topping.

Server med srirachamayonnaise. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image