topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Beef larb bowl

med oksekød, vilde ris & mynte

Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Asien. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, lime, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med ris og en cremet mayodressing, og så topper vi med sesamfrø, thai basilikum, mynte & lime.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Rød chili

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Gulerod

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Ingefær

½ stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3583 kJ
Kalorier (kcal)856 kcal
Fedt46.5 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat77 g
Sukker9 g
Protein31.1 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil gylden og velduftende. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil ris skal serveres.

2

Riv ingefær (uskrællet) fint. Riv zucchini og gulerod (uskrællet) groft. Hak skalotteløg fint. Pluk mynteblade og hak groft. Flæk chili, tag kerner ud, og skær i tynde skiver. Skær lime i både. Skær agurk i 1 cm tern.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt ingefær og skalotteløg og svits i 1-2 min. Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt* og peber* og steg under omrøring med en træske i 4-5 min, eller indtil brunet.

4

Bland mayo, asiatisk dressing, halvdelen af sesamfrø og et skvæt vand til en flydende konsistens i en lille skål.

5

Tilsæt et skvæt limesaft, sojasauce og chili til stegepanden og steg i yderligere 2 min. TIP: Hvis du ikke kan lide stærk mat kan du springe chili over, eller bruge mindre. Tag stegepanden af varmen og kom mynte i (gem lidt til pynt).

6

Anret ris og oksekød i skåle. Top med hakket agurk og dryp med mayodressing. Pynt med resterende urter og sesamfrø. Server med limebåde ved siden af.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image