Vietnamesisk oksekød- og grøntsagsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk oksekød- og grøntsagsbowl

Vietnamesisk oksekød- og grøntsagsbowl

med sort sesammayonnaise og chili

Her får du en opskrift, som giver dig et festfyrværkeri af smage og farver med inspiration fra Vietnam. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med hvidløgsris, frisk og sprød glaskål og cremet sort sesammayonnaise.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Zucchini

1 stk

Skalotteløg

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

225 g

Hakket oksekød

½ stk

Rød chili

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3634 kJ
Kalorier (kcal)869 kcal
Fedt46.1 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat81.4 g
Sukker9.3 g
Protein30.5 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Riv zucchini og gulerod (uskrællet) groft.

Hak skalotteløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.

Steg ingefær og løg
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits ingefær og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Steg kød og grøntsager
4

Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt og peber, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt sojasauce og chili
5

Tilsæt sojasauce og chili til stegepanden, og steg videre i 2 min.

Tag panden af varmen.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og oksekød i dybe tallerkener.

Top med glaskål og sesammayonnaise.