Her får du en opskrift, som giver dig et festfyrværkeri af smage og farver med inspiration fra Vietnam. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med hvidløgsris, frisk og sprød glaskål og cremet sort sesammayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Zucchini
1 stk
Skalotteløg
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
225 g
Hakket oksekød
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Riv zucchini og gulerod (uskrællet) groft.
Hak skalotteløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits ingefær og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt og peber, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt sojasauce og chili til stegepanden, og steg videre i 2 min.
Tag panden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og oksekød i dybe tallerkener.
Top med glaskål og sesammayonnaise.