BBQ-bagt lakse-'feast' og ranchdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-bagt lakse-'feast' og ranchdressing

BBQ-bagt lakse-'feast' og ranchdressing

med majs-peanutsalsa og sprød slaw

I aften inviterer vi til fest med laks i hoverollen. Vi bager laks med BBQ-sauce og smør, samtidigt som vi bager BBQ-krydrede kartofler. Vi vores laks og kartofler med en cremet ranchdressing med crème fraiche, mayo og purløg, en sprød slaw med aioli, kål og gulerod og majs-peanutsalsa med cherrytomater, rødløg og persille.

Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Fisk
Sulfitter
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)

1 pose

Purløg

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

400 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod, Julienne

150 g

Kålblanding, skåret

125 g

Cherrytomater

1 dåse

Majs

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5829 kJ
Kalorier (kcal)1393 kcal
Fedt94.6 g
Mættet fedt19.1 g
Kulhydrat81.3 g
Sukker28.5 g
Protein53.9 g
Salt6.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kartofler 
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med BBQ-krydderi, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dressing
2

Imens, hak purløg fint.

Bland fraiche, mayonnaise, purløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Bag laks
3

Skær smør [1 spsk I 2 spsk] i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med BBQ-sauce og smør.

Bag i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav majs-peanutsalsa
4

Imens, hæld væde fra majs.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet. 

Halver cherrytomater.

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og persille fint.

Bland majs, cherrytomater, rødløg, persille, peanuts, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav slaw
5

Imens, bland aioli, vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kålblanding og gulerod i skålen.

Server
6

Anret laks på tallerkener.

Top med sauce fra fadet.

Server med kartofler, ranchdressing, slaw og majs-peanutsalsa.