BBQ-marineret kylling og zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marineret kylling og zucchini

BBQ-marineret kylling og zucchini

med souvlaki-grøntsager og dildfraiche

I aften ovnbager vi BBQ-kylling til sprød perfektion. Kyllingen får selskab i ovnen af kartofler, gulerod og rødløg, krydrede med Souvlaki-krydderi, som vi derefter vender med frisk spinat. Vi serverer herlighederne med frisk dildfraiche og crunchy græskarkerner, og så er maden færdig.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

4 g

Hvide Løjer & Urter

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Zucchini

1 g

Souvlaki-krydderi

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2226 kJ
Kalorier (kcal)532 kcal
Fedt11.5 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat60 g
Sukker15.1 g
Protein46.7 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Souvlaki-krydderi, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dildfraiche
2

Imens, hak dild fint.

Bland fraiche, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat.

Skær zucchini i 2 cm tern.

Bag kylling og zucchini
4

Overfør kylling og zucchini til bagepladen, når grøntsagerne har 17 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. 

Bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt spinat
5

Tag færdigbagte grøntsager og kylling ud af ovnen. 

Skær kylling i skiver.

Vend grøntsager med spinat på bagepladen. 

Server
6

Anret grøntsager på tallerkener.

Top med kylling og græskarkerner.

Server med dildfraiche.