Citronpeber-krydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpeber-krydret kylling

Citronpeber-krydret kylling

med persillekartofler og bacon-broccolisalat

I aften frister vi med en spændende måltid fyldt med skønne ingredienser. Vi krydrer kylling med citronpeber, bager den gylden og sprød, og topper den med honning-sennepsdressing. Vi serverer kylling med kartofler vendt med smør og persille, og en fyldig broccolisalat med bacon, crème fraiche, mayonnaise, æble og tranebær.

Allergener:
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 g

Citronpeber

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

70 g

Bacon, tern

250 g

Broccoli

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Æble

10 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

400 g

Små kartofler

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4102 kJ
Kalorier (kcal)980 kcal
Fedt61.3 g
Mættet fedt25.1 g
Kulhydrat52 g
Sukker20.5 g
Protein50.4 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg kylling
2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber [½ pakke, 2P] i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag kylling og bacon
3

Overfør kylling på en bageplade med bagepapir, og fordel bacon [½ pakke, 2P] på ved siden af.

Bag i 12-13 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt og baconen er sprød.

Overfør færdig bacon til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af i 3-4 min.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skær æble i 1 cm tern. 

Skær broccoli (inklusive stokken) i 1 cm tern.

Hak persille fint.

Lav salat
5

Bland crème fraiche, mayonnaise, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.

Bland broccoli, æble, bacon, tranebær [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af dressing i en stor skål.

Vend persille i gryden med kogte kartofler.

Server
6

Anret kylling, kartofler og broccolisalat på tallerkener.

Top kylling med honning-sennepsdressing.

Server med resterende dressing.