
Bagt pasta bolognese
med bechamelsauce og sprød gulerodssalat
Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost. Dejligt tilbehør er en sprød gulerodssalat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
25 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Oksebouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Hakkede tomater
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
10 spsk
Mælk (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], hakkede tomater, oksebouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P], Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre på middellav varme indtil bechamelsaucen er færdig i trin 4.

Imens, tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min.
Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.
OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og pisk sammen.
Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør rundt indtil osten er smeltet.

Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad.
Top med bechamelsauce og revet ost [1/2 pakke, 2P], og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pastaen er færdig.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint.
Hak persille fint.
Vend gulerod, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.

Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.
Anret pasta bolognese på tallerkener.
Server med gulerodssalat.