topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese

med bechamelsauce og sprød gulerodssalat

Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost. Dejligt tilbehør er en sprød gulerodssalat med persille.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Æg
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

25 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Oksebouillon

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Hakkede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

10 spsk

Mælk (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3948 kJ
Kalorier (kcal)944 kcal
Fedt40.7 g
Mættet fedt17.1 g
Kulhydrat93.3 g
Sukker22.2 g
Protein48.9 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Hak løg
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Lav bolognesesauce
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], hakkede tomater, oksebouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P], Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre på middellav varme indtil bechamelsaucen er færdig i trin 4.

Kog pasta
3

Imens, tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min.

Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.

OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme.

Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og pisk sammen.

Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør rundt indtil osten er smeltet. 

Lav gulerodssalat
5

Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad.

Top med bechamelsauce og revet ost [1/2 pakke, 2P], og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pastaen er færdig.

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint. 

Hak persille fint.

Vend gulerod, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål. 

Server
6

Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.

Anret pasta bolognese på tallerkener.

Server med gulerodssalat.