HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kylling
topBanner
Vietnamesisk kylling

Vietnamesisk kylling

med hvidløgsris og syltet gulerod

Populær

I aften skal vi lave mad inspireret af det vietnamesiske køkken. Vi panerer kylling inden vi steger den, og så blander vi den med en lækker marinade af sojasauce, sukker og hvidløg. Vi serverer vores vietnamesiske kylling med cremet hvidløgsris, sprødstegt pak choi og hjemmesyltede gulerødder.

Allergener:SulfitterGlutenSojaJordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

200 g

Pak choi

25 ml

Hvidvinseddike

(IndeholderSulfitter)

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

300 g

Kyllingebryst, strimler

20 g

Peanuts

(IndeholderJordnødderKan indeholdeSesam, Nødder)

1 stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2597 kJ
Fedt9.85 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat84.93 g
Sukker14.9 g
Protein46.79 g
Salt4.6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

2

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Bland hvidvinseddike, vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Vend gulerod i skålen.

3

Vend kylling med hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker* [2 tsk | 4 tsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

4

Opvarm olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en skål med låg for at holde på varmen. Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. Tag panden af varmen, tilsæt marinade, og vend sammen. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak peanuts groft. Snit chili fint. Hæld væde fra gulerod.

6

Anret hvidløgsris og kylling i dybe tallerkener. Top med pak choi og gulerod. Drys med peanuts og chili.