topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kylling

Vietnamesisk kylling

med hvidløgsris og syltet gulerod

I aften skal vi lave mad inspireret af det vietnamesiske køkken. Vi panerer kylling inden vi steger den, og så blander vi den med en lækker marinade af sojasauce, sukker og hvidløg. Vi serverer vores vietnamesiske kylling med cremet hvidløgsris, sprødstegt pak choi og hjemmesyltede gulerødder.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

25 ml

Hvidvinseddike

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

300 g

Kyllingebryststrimler

20 g

Peanuts

1 stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2597 kJ
Fedt9.85 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat84.93 g
Sukker14.9 g
Protein46.79 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Sylt gulerod
2

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Bland hvidvinseddike, vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Vend gulerod i skålen.

Bland marinade
3

Vend kylling med hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker* [2 tsk | 4 tsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en skål med låg for at holde på varmen. Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. Tag panden af varmen, tilsæt marinade, og vend sammen. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered peanuts og chili
5

Hak peanuts groft. Snit chili fint. Hæld væde fra gulerod.

Server
6

Anret hvidløgsris og kylling i dybe tallerkener. Top med pak choi og gulerod. Drys med peanuts og chili.