
Vietnamesisk kylling
med hvidløgsris og syltet gulerod
I aften skal vi lave mad inspireret af det vietnamesiske køkken. Vi panerer kylling inden vi steger den, og så blander vi den med en lækker marinade af sojasauce, sukker og hvidløg. Vi serverer vores vietnamesiske kylling med cremet hvidløgsris, sprødstegt pak choi og hjemmesyltede gulerødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
25 ml
Hvidvinseddike
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
300 g
Kyllingebryststrimler
20 g
Peanuts
1 stk
Rød chili
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Bland hvidvinseddike, vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Vend gulerod i skålen.

Vend kylling med hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker* [2 tsk | 4 tsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

Opvarm olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en skål med låg for at holde på varmen. Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. Tag panden af varmen, tilsæt marinade, og vend sammen. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak peanuts groft. Snit chili fint. Hæld væde fra gulerod.

Anret hvidløgsris og kylling i dybe tallerkener. Top med pak choi og gulerod. Drys med peanuts og chili.