topBanner
Vietnamesisk inspireret kylling

Vietnamesisk inspireret kylling

med hvidløgsris & syltet gulerod

Populær

Hun har gjort det igen! Sophie, vores kok, serverer en jackpot ret som ingenting. Denne vietnamesisk-inspirerede kyllingeret kombinerer alle de grundlæggende smage med fingerspidsfornemmelse, og hver bid giver en smag af sødt, surt, salt, umami og bittert på en genial måde. Og så lidt ekstra sting takket være chili. Peanuts giver perfekt knas, risen er perfekt kogt med aromatisk hvidløg, og den syltede gulerod er prikken over i'et. Bedst af alt er, at det er en super simpel opskrift, du ikke kan fejle med, og at maden er klar på en halv time.

Tags:HurtigUnder 600 kcalStærk
Allergener:jordnødderglutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

280 g

Kyllingebrystfilet

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

100 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

25 ml

Hvidvinseddike

1 pose

Mynte & koriander

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Chili

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Sukker*

¼ tsk

Salt*

2 spsk

Hvedemel*

(Indeholdergluten)

300 ml

Vand*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2348 kJ
Kalorier (kcal)561 kcal
Fedt8 g
Mættet fedt1 g
Kulhydrat74 g
Sukker14 g
Protein46 g
Salt5 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme.

Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min.

Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min.

Tag gryden af varmen. Lad hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Skær lime i både. Skær kylling i små tern på et andet skærebræt.

3

Bland hvidvinseddike og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] med et nip sukker* og salt* i en skål. Vend gulerod i skålen. Vend kylling med hvedemel*, salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker*, et skvæt limesaft og resterende hvidløg til en marinade i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min.

5

Tag panden af varmen. Tilsæt marinade. Vend med kylling. Hak peanuts groft. Hak mynte og koriander groft. Snit chili fint.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, pak choi og gulerod. Drys med peanuts, mynte, koriander og chili. Server med resterende limebåde.