topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese haddock

Vietnamese haddock

with fresh veggies and lime-soy sauce

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Kalorielet
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

2 stk

Gulerod

1 pose

Mynte & koriander

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

2 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2504 kJ
Kalorier (kcal)598 kcal
Fedt10.2 g
Mættet fedt1.6 g
Kulhydrat86.1 g
Sukker23.1 g
Protein37.7 g
Salt3.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Skræl ingefær, og riv fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

Forbered frugt og grønt
4

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i tynde skiver.

Skræl gulerod, og riv groft.

Hak mynte og koriander fint.

Steg oksekød
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 1-2 min, og krydr med et nip salt.

Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander.

Dryp med en smule olivenolie.

Krydr med et nip salt og peber.