Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 pose
Mynte & koriander
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skræl ingefær, og riv fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i tynde skiver.
Skræl gulerod, og riv groft.
Hak mynte og koriander fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 1-2 min, og krydr med et nip salt.
Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander.
Dryp med en smule olivenolie.
Krydr med et nip salt og peber.