topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kyllingebowl

Tyrkisk kyllingebowl

med persillebulgur og syrlig granatæble

En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Aftenens spændende tyrkiske kyllingebowl indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt, gulerødder, persille og smukke granatæblefrø. Vi topper vores lækre kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 pose

Bredbladet persille

½ dåse

Tomatpuré

½ stk

Granatæble

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

4 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2596 kJ
Fedt21.6 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat54.4 g
Sukker26.4 g
Protein46.7 g
Salt2.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og yoghurt [1 spsk | 2 spsk] i en skål. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og stil til side.

 

Forbered frugt og grønt
2

Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl gulerod, og skær i små tern. Hak peberfrugt fint. Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand*. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand* i en si.

 

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek. Hak persille fint.

 

Bland grøntsager og bulgur
4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min. Vend grøntsager i gryden med færdigkogt bulgur.

 

Steg kylling
5

Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg kylling og marinade i 4-5 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt persille (gem lidt anretning) og olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] til gryden med bulgur, og smag til med salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

 

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kylling og granatæblefrø. Dryp med resterende yoghurt. Drys med resterende persille.