HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTyrkisk Kyllingebowl
topBanner
Tyrkisk kyllingebowl

Tyrkisk kyllingebowl

med persillebulgur og syrlig granatæble

En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Aftenens spændende tyrkiske kyllingebowl indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt, gulerødder, persille og smukke granatæblefrø. Vi topper vores lækre kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:glutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Gulerod

1 stk

Rød peberfrugt

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Mamas Favorit

(Indeholderæg)

1 pose

Bredbladet persille

½ dåse

Tomatpuré

½ stk

Granatæble

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

300 g

Kyllingebryst, strimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie* (trin 5)

4 dl

Vand* (trin 1)

½ spsk

Smør* (trin 5)

1 spsk

Olivenolie* (trin 1)

1 tsk

Sukker* (trin 4)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)620.5375 kcal
Energi (kJ)2596.3289 kJ
Fedt21.6165 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat54.3851 g
Sukker26.4 g
Protein46.6896 g
Salt2.4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og yoghurt [1 spsk | 2 spsk] i en skål. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og stil til side.

 

2

Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl gulerod, og skær i små tern. Hak peberfrugt fint. Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand*. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand* i en si.

 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek. Hak persille fint.

 

4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min. Vend grøntsager i gryden med færdigkogt bulgur.

 

5

Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg kylling og marinade i 4-5 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt persille (gem lidt anretning) og olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] til gryden med bulgur, og smag til med salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

 

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kylling og granatæblefrø. Dryp med resterende yoghurt. Drys med resterende persille.