Tyrkisk kyllingebowl
med persillebulgur og syrlig granatæble
En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Aftenens spændende tyrkiske kyllingebowl indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt, gulerødder, persille og smukke granatæblefrø. Vi topper vores lækre kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Gulerod
1 stk
Peberfrugt
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pose
Bredbladet persille
½ dåse
Tomatpuré
½ stk
Granatæble
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
300 g
Kyllingebryststrimler
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
4 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde
Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og yoghurt [1 spsk | 2 spsk] i en skål. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og stil til side.
Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl gulerod, og skær i små tern. Hak peberfrugt fint. Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand*. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek. Hak persille fint.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min. Vend grøntsager i gryden med færdigkogt bulgur.
Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg kylling og marinade i 4-5 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt persille (gem lidt anretning) og olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] til gryden med bulgur, og smag til med salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kylling og granatæblefrø. Dryp med resterende yoghurt. Drys med resterende persille.