topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kokos-linsegryde

Thailandsk kokos-linsegryde

med pak choiris og peanut-crunch

I aften lader vi os inspireres av thailandsk madlavningskunst, og vi frister med et væld af klassiske ingredienser. Vi laver en fantastisk grydret med hvidløg, ingefær, citrongræs, kokosmælk og røde linser. Spændende tilbehør er pak choi-ris med smør, peanut crunch med panko, og frisk tomat og koriander.

Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Citrongræs

½ stk

Ingefær

200 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Lime

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

150 g

Basmatiris

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3739 kJ
Kalorier (kcal)894 kcal
Fedt42.2 g
Mættet fedt21.9 g
Kulhydrat99.5 g
Sukker5.8 g
Protein24.9 g
Salt6.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Medium Saucepan

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.

Bank citrongræs med en kagerulle.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg og ingefær [2 tsk I 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende.

 

Lav gryderet
3

Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, citrongræs, sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber til stegepanden, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.

TIP: Rør rundt nogle gange undervejs. 

Lav peanut crunch
4

Imens, hak peanuts fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg panko [1/2 pose, 2P] og peanuts i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.

Lav pak choi-ris
5

Hak tomat og pak choi groft.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Tilsæt limesaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber til gryden med linser, og rør rundt.

Vend pak choi og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med færdig ris lige inden servering.

Server
6

Anret pak choi-ris og kokos-linsegryde i dybe tallerkener. 

Top med tomat og peanut-crunch.

Drys med koriander.

Server med resterende limebåde. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image