Spicy ingefærnudler og peanutcrunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spicy ingefærnudler og peanutcrunch

Spicy ingefærnudler og peanutcrunch

med stegte svampe og kogt broccoli

Umami betyder velsmagende på japansk, og er – sammen med surt, sødt, salt og bittert – en af de fem grundsmage. I aften laver vi umamikrydrede svampe og broccoli med nudler, ingefærpasta, hvidløg, sriracha, sojasauce, sataysauce, ketchup, hvidvinseddike og peanuts. Vi topper med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder, og så er den fantastiske måltid klar til at nydes.

Tags:
Stærk
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Jordnødder
Sulfitter
Sesam
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Champignon, skivet

250 g

Broccoli

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sriracha

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Sataysauce

(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Ketchup (step 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2656 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt25.3 g
Mættet fedt4.2 g
Kulhydrat95.6 g
Sukker13.8 g
Protein20.4 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav peanutcrunch
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak peanuts groft.

Bland ingefærpasta, hvidløg, sriracha [1/2 pakke, 2P], sojasauce, sataysauce [1/2 pakke, 2P], ketchup [1 spsk | 2 spsk], hvidvinseddike og peanuts i en mellemstor skål.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Kogevandet skal være salt som havvand.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Snit forårsløg fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg svampe
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet.

4

Imens, kog broccoli og nudler i 4 min, eller indtil bløde. 

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

5

Vend nudler, broccoli, peanutcrunch og nudelvand i stegepanden med svampe.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis nudlerne virker tørre.

6

Anret nudler i dybe tallerkener.

Top med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder.