Stegt sej i purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt sej i purløgssauce

Stegt sej i purløgssauce

med grov kartoffelmos og hvidløgsstegte bønner

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Sejen får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Fisk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

75 g

Grønne bønner

1 pose

Purløg

½ stk

Zucchini

½ stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2078 kJ
Kalorier (kcal)497 kcal
Fedt17.9 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat55.2 g
Sukker9.9 g
Protein31.1 g
Salt4.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt salt [1/2 tsk | 1 tsk], mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på for at holde på varmen.

Forbered grøntsager
2

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Skyl grønne bønner [1/2 pose, 2P] under koldt vand i et dørslag. Hak zucchini [1/2 stk, 2P] groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg og et skvæt citronsaft, krydr med et nip salt og peber, og steg videre i 1 min. Overfør til en skål med låg på, for at holde på varmen.

Bland purløgssauce
4

Bland madlavningsfløde, purløg (gem lidt til anretning) og kyllingebouillon i en skål.

Steg fisk
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt og peber. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartoffelmos, fisk og grøntsager på tallerkener. Øs purløgssauce over. Drys med resterende purløg. Server med resterende citronbåde.