Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Sejen får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
75 g
Grønne bønner
1 pose
Purløg
½ stk
Zucchini
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt salt [1/2 tsk | 1 tsk], mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på for at holde på varmen.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Skyl grønne bønner [1/2 pose, 2P] under koldt vand i et dørslag. Hak zucchini [1/2 stk, 2P] groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg og et skvæt citronsaft, krydr med et nip salt og peber, og steg videre i 1 min. Overfør til en skål med låg på, for at holde på varmen.
Bland madlavningsfløde, purløg (gem lidt til anretning) og kyllingebouillon i en skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt og peber. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartoffelmos, fisk og grøntsager på tallerkener. Øs purløgssauce over. Drys med resterende purløg. Server med resterende citronbåde.